SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Zaječar: Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju i dogradnju Dečijeg odeljenja ZC Zaječar


Grad Zaječar je sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade RS raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju Dečijeg odeljenja zaječarskog Zdravstvenog centra, kao i njegovu dogradnju i nadgradnju. Ovo je prva faza u rekonstrukciji kompletnog ZC Zaječar koja će se obaviti do 2025.godine, saopštio je gradonačelnik Zaječara putem društvene mreže Fejsbuk.

Prema njegovim navodima predmet javne nabavke su radovi na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta Dečijeg odeljenja Zdravstevnog centra Zaječar sa Dečijim dispanzerom. Procenjena vrednost javne nabavke je 319.541.634,53 dinara to jest 383.449.961 dinara sa PDV-om. Rok za podnošenje ponuda zainteresovanih izvođača radova je 23. mart do 12 časova.

“Postojeći objekat sastoji se iz tri celine. Sve celine imaju posebne ulaze, dok su u slučaju novoprojektovanog aneksa projektnim rešenjem planirana četiri ulaza. Ukupna bruto površina svih delova postojećeg objekta je 2.178,83 m²”, objašnjava gradonačelnik.

Novoprojektovanim rešenjem predviđena je horizontalna dogradnja novog dispanzera, kao i pretvaranje potkrovlja u veći korisni proctor. Ukupna bruto površina objekta sa dogradnjama je 2.954,32 m², dok maksimalna visina objekta iznosi 17,92 metara.

Dogradnja je planirana sa istočne strane postojećeg objekta. Dečiji dispanzer sastojaće se iz četiri celine: deo za školsku bolesnu decu, deo za predškolsku bolesnu decu, savetovalište za školsku decu, savetovalište za predškolsku decu.

Ove četiri celine imaju zasebne ulaze pa su korisnici u potpunosti odvojeni. Svaka od četiri celine projektovana je tako da sadrži sve neophodne prostorije za nesmetano funkcionisanje.

U centralnom delu objekta nalaze se sanitarne prostorije, garderobe i kartoteke za ceo aneks i dostupne su samo zaposlenim licima.