SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Vesić: Raspisan tender za izvođača radova deonice Bulevara patrijarha Pavla


Tender za izvođača radova za poslednjih 1,7 kilometara deonice Bulevara patrijarha Pavla, čija je vrednost preko dve milijarde dinara, raspisan je danas, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

„Danas je ovo pruga na koju su Beograđani navikli decenijama, a za nekoliko meseci ovde će ići saobraćajnica koja će povezivati Most na Adi sa Bulevarom patrijarha Pavla“, rekao je Vesić.

On je dodao da čitav posao traje već nekoliko godina.

„Prvo smo izmestili korito Topčiderske reke, uradili novi most preko Ulice Pere Velimirovića koja seče Bulevar patrijarha Pavla. Sada je u toku završetak deonice od dva kilometra Bulevara patrijarha

Pavla sa četiri trake od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, a danas raspisujemo tender za deonicu od Košutnjaka do Mosta na Adi, odnosno do petlje ‘Hipodrom'“, objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, građani koji dolaze sa Mosta na Adi će tokom sledeće godine umesto da skreću levo pored Topčiderskog parka i prema Teodora Drajzera, što je inače usko grlo, ići pravo bulevarom sa četiri trake, ulaziti u Bulevar patrijarha Pavla i obilaziti Topčiderski park.

Ispod podvožnjaka će se spajati na postojeći Bulevar patrijarha Pavla, koji se takođe širi u četiri trake i tako sve do Ulice Pere Velimirovića, dodao je Vesić.