SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Usvojen gradski plan javnih nabavki


Gradsko veće je dokument izglasalo prošle sedmice na telefonskoj sednici.

Većnici su usvojili Plan javnih nabavki za 2022. godinu, kojim je predviđena nabavka dobara i usluga u vrednosti od više od milijardu i po dinara. Najveća stavka u planu je održavanje opštinskih puteva, gradskih ulica i ulica u naseljenim mestima. Za ove radove predviđeno je 1,25 milijardi dinara (10,6 miliona evra). Izvršenje bi trebalo da budu izvedeno u okviru javno - privatnog partnerstva.

Sledeća najveća stavka je nabavka tonera i ribona, za šta će biti potrošeno čak 62 miliona dinara. Na spisku su i uobičajene javne nabavke humanitarnih paketa za korisnike socijalne pomoći, električne energije za potrebe gradske uprave, opremanje protivgradne službe, goriva, nameštaja, automobila, reprezentacije, itd. Predviđena je nabavka opreme i opremanje kabineta u Srednjoj tehničkoj školi, Srednjoj ekonomskoj školi, Gimnaziji, Srednjoj poljoprivrednoj školi.

Na spisku ovogodišnjeg plana je izgradnja atarskog puta u Stanišiću, projektovanje biciklističkih staza na Prvomajskom bulevaru i ulici 12. Vojvođanske brigade, investiciono održavanje mosta na kanalu DTD u Doroslovu, restauratorski radovi u maloj sali Županije. Unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju podeljeno je na nekoliko odvojenih javnih nabavki. Planira se i izgradnja ograde oko Prihvatnog centra, nabavka građevinskog materijala za korisnike Komesarijata za izbeglice...

Plan javnih nabavki Grada Sombora dostupan je na Portalu javnih nabavki Republike Srbije.