SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Stigli novi ormarići u sve seoske škole Opštine Ruma


Sve škole na teritoriji opštine Ruma dobile su nove ormariće za đake.Višegodišnji projekat proistekao iz „Participativnog budžetiranja” je realizovan fazno

Prvo su ormarići stigli 2017. godine u OŠ „Veljko Dugošević” i njena područna odeljenja, zatim 2018. godine u preostale tri gradske škole i njihova područna odeljenja, a u petak u Platičevu i Klenku završeno je dopremanje ormarića i u sve seoske škole na teritoriji ove opštine.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić kaže da sve osnovne škole na teritoriji opštine imaju ormariće za svu decu.

Opremanje gradskih škola završeno je pre dve godine, a.u poslednjih mesec dana su postavljeni ormarići u školama u Nikincima, Buđanovcima, Hrtkovcima, Grabovcima, Putincima, u područnim odeljenjima u Žarkovcu i Donjim Petrovcima. Ukupno 1.264 đaka će dobiti svoje ormariće u ovim školama, tako da smo uz besplatne uybenike, sada za sve osnovce obezbedili i ormariće- kaže Mančić i napominje da su naručili više ormarića nego što trenutno ima učenika, tako da u slučaju porasta broja dece, čemu se i nadaju, biće i raspoloživih slobodnih kaseta.

Opština Ruma je za nabavku ormarića obezbedila oko 2,25 miliona dinara. Projekti koji se realizuju po želji građana, kroz „Participativno buyetiranje” se polako privode kraju, a predsednik Mančić je napomenuo da su završeni tenderi za uređenje vrtića „Centar” i izgradnju pešačko - biciklističke staze Donji Petrovci - Putinci.