SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

KBC Zemun bez novih dušeka za bolničke krevete


KBC Zemun obustavio je postupak nabavke dobara alata, inventara- tehničkog, medicinskog u partijama 1 i 2, iz razloga nedostavljanja ponuda.

Dana 23. maja, 2019. naručilac je objavio odluku o obustavi postupka za partije 1- pulsni oksimetar za pedijatriju, procenjene vrednosti 58.900,00 dinara i partiju 2- dušeci za bolničke krevete, procenjene vrednosti 290.000,00 dinara.

Imajući u vidu da za navedene partije nije bilo interesovanja ponuđača, naručilac je do daljnjeg ostao bez trebovanih dobara.

Ovo može biti rezultat loše sprovedenog ispitivanja tržišta, usled kog je naručilac pogrešno odredio procenjenu vrednost, te je interesovanje izostalo, ili su zahtevi u pogledu uslova i specifikacija bili previsoki, ili pak, nerealni za pomenuti predmet partije.

Bilo kako bilo, neaktivnost ponuđača u ovim partijama odlaže postupak nabavke za bar šest meseci, kako izričito navodi Zakon o javnim nabavkama, bez obzira na to na čijoj su strani razlozi za obustavu.

Kako je reč o malim vrednostima, koje nisu dovoljne za primenu Zakona o javnim nabavkama, a imajući u vidu razloge obustave postupka, naručilac može predmete obustavljenih partija nabaviti na način koji isključuje primenu postupaka javne nabavke, odnosno, uputiti "poziv" konkretnim ponuđačima i po prijemu "ponude" izdati narudžbenicu.

Nadamo se da će naručilac imati više sreće u narednom pokušaju da dođe do ponuđača za preostale partije!

Želimo Vam puno uspeha!