SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

JKP „PUT” Angažovanje sezonskih radnika


Javno komunalno preduzeće „Put” angažovaće sezonske radnike, građevinske struke iz oblasti niskogradnje za održavanje puteva u zimskom, odnosno letnjem periodu

Programom poslovanja je za usluge zapošljavanja opredeljeno 45 miliona dinara, bez PDV-a, a rukovodstvo tog gradskog komunalnog preduzeća donelo je odluku da ugovor na godinu dodeli novosadskim agencijama „Montop HRS” i „Laboris HRS”, koje su ponudile da ustupe radnike po jediničnoj ceni od 44.614 dinara, bez PDV-a. S tim agencijama, inače, osim „Puta”, sarađuju i druga gradska preduzeća, poput „Vodovoda”, čije je rukovodstvo proletos zaključilo ugovor za ustupanje radnika na godinu.

Kako se iz tenderske dokumentacije može primetiti, gradski putari angažuju četiri diplomirana inženjera, 25 građevinskih radnika, deset vozača C kategorije i isto toliko radnika za rukovanje građevinskim mašinama. Procenjeno je da će inženjeri biti angažovani oko 7.000 časova, odnosno vozači i rukovaoci mehanizacijom oko 18.000, dok će najviše posla, oko 48.000 sati, imati građevinci.

U slučaju odsustva, poput godišnjeg odmora, plaćenog odsustva, bolovanja i dr., agencije će morati da obezbede drugog zaposlenog. Naručilac, odnosno JKP „Put”, zadržava pravo da radnike rasporedi za smenski rad, vikendom i praznicima. Komunalno preduzeće će za zaposlene preko agencije obezbediti odgovarajuću opremu, a, kako je navedeno, u zavisnosti od potrebe, građevinci će biti angažovani za ugradnju asfalta, horizontalne i vertikalne signalizacije, gradnju i održavanje, a kada je reč o inženjerima, „Putu” su potrebni mašinski, saobraćajni, građevinski ili inženjeri elektrotehnike.

Radnici će biti angažovani u skladu s potrebama naručioca, 24 časa nakon dobijanja naloga za to, a plaćanje će biti realizovano po završenom poslu, i to u roku od 45 dana po ispostavljanju fakture. U tom dokumentu će biti navedena specifikacija zaposlenih, uz broj radnih sati.

Budući da je reč o okvirnim potrebama, te da godišnji obim posla nije moguće precizno utvrditi, ugovor će biti potpisan na 45 miliona dinara, iznos koji je predviđen programom poslovanja, s tim što će plaćanje biti realizovano na osnovu jedinične cene, po odrađenom poslu, u skladu s potrebama JKP „Put”.