SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Za vodovod pola miliona KM


Opština Drvar konačno realizuje vrednu donaciju od Vlade Republike Srbije

U Drvaru je počela rekonstrukcija vodovodnog sistema za koji je Vlada Srbije obezbedila 500.000 KM, potvrdila je načelnica Opštine Drvar Dušica Runić.

Ona kaže da u vodovodnu infrastrukturu na području Drvara nije bilo većih ulaganja od sedamdesetih godina prošlog veka.

- Zahvaljujući sredstvima Srbije možemo početi realizaciju jednog od najznačajnijih, strateških projekata za našu opštinu. Počinjemo rekonstrukciju i zaštitu izvorišta "Točkovi" odakle se vodom snabdeva gotovo cela gradska zona. Uradili smo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prve faze od "Točkova" do "Sopića ograde", izdali smo potrebne dozvole i pripremamo tendersku dokumentaciju - rekla je Runićeva.

Runićeva je dodala da su za realizaciju ove faze obezbeđena sredstva Vlade Srbije od 500.000 KM, i da je u toku izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju druge faze vodovoda od "Sopića ograde" do "Raskršća", što je urbana zona.

- Na području opštine ima veliki broj lokalnih vodovoda u prigradskim naseljima kojima je takođe potrebna rekonstrukcija i izgradnja, što je jedan od strateških ciljeva - naglasila je Runićeva.

Prema njenim rečima, sredstva od 17.000 KM za rekonstrukciju izvorišta "Točkovi" obezbeđena su iz Fonda za zaštitu životne sredine posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Livanjskog kantona.

Runićeva kaže da su radovi na zaštiti izvorišta u toku, i dodaje da se završetak očekuje u roku od 30 dana.

- Početak rekonstrukciji prve faze gradske vodovodne mreže očekujemo po okončanju tenderske procedure - izjavila je Runićeva.

Ona je zahvalila Srbiji i Republici Srpskoj, jer Drvar nakon pola veka ima mogućnost da realizuje značajne infrastrukturne projekte.

OTVOREN POGON TEKSTILA

PODRŠKA Opštini Drvar iz Srbije je sve jača iz godine u godinu, a srpska firma iz Vranja "Jumko", koja se bavi proizvodnjom tekstila, otvorila je početkom ove godine u Drvaru pogon u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.