SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Ceca iz sponzorstva


Turistička organizacija Vršca se priprema za 62. tradicionalnu manifestaciju
Prema tehničkoj specifikaciji objavljenoj od strane naručioca, na manifestaciji 62. Dani berbe grožda, 21.09. nastupiće Ok bend i Alen Islamović, dok će 22.09. nastupiti Amadeus bend. Nabavka pored izvođača uključuje i konstrukciju za binu, ozvučenje i scensku rasvetu, vatromet i scenske efekte. Prema objavljenom planu nabavki za usluge iznajmljivanja bine Turistička organizacija Vršca će ove godine izdvojiti 958.333,00 dinara, a sama organizacija dana grožda koštaće oko 3.000.000,00 dinara.

U obrazloženju sprovođenja nabavke naručilac navodi da je u pitanju tradicionalna manifestacija, koja svake godine privuče više od sto hiljada turista, kako iz zemlje tako i iz inostranstva, te da je prati i programski sadržaj. U obrazloženju navodi se još da ukupan raspoloživ iznos zavisi od sponzorstva i donacija, te da je iznos od tri miliona dinara određen na bazi prošlogodišnjeg iskustva.

U cenu usluge moraju biti uključeni i troškovi prevoza i svi prateći troškovi izvođača. Nastup svakog od njih mora trajati minimum 90 minuta, a svi su dužni da izvrše tonsku probu pred nastup, u vreme koje je dogovoreno sa naručiocem. Nakon što se preciziraju termini tonskih proba, oni moraju biti ispoštovani.

Binu, ozvučenje , rasvetu i tehničku podršku je neophodno prilagoditi potrebama Naručioca odnosno izvođača koji nastupaju na manifestaciji 62. Dani berbe grožđa a to su: OK bend, Alen Islamović i Amadeus bend, kao i Svetlana Ceca Ražnatović čiji je nastup prema konkursnoj dokumentaciji finansiran od strane sponzora.