SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Pančevo za kapitalne projekte u 2021. godini planira 1,07 milijardi dinara


Gde će novac biti potrošen?

Po kapitalnim projektima-izdacima, za koje je planirano 1,07 milijardi dinara u 2021, biće nastavljeno sa održavnjem zgrada i objekata u javnoj svojini, a nastaviće se i sa ulaganjem u pripremu izgradnju po projektu dve zgrade za izbeglice u naselju Strelište sa ukupno 76 stanova.

Planirano je i da se završi tehnička dokumentacija i ishoduje gradjevinska dozvila za saobraćajnicu i infrastrukturu u kompleksu Hipodrom.

Radiće se i na dobijanju dozvola i izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice na pijaci u Glogonju.

Uradiće se tehnička dokumentacija za potrebu rekonstukcije ulice Uroša Predića, a nastaviće se sa projektovanjem i ishodovanjem dokumentacije za izgradnju pristupnog puta za regionalnu deponiju.

Za Severnu zonu planiran je završetak izgradnje kružne raskrsnice i ishodovanje upotrebne dozvole, a planira se i završetak ulice 7. Nova.

Biće procenjivano ulaganje na izgradnji protipožarnog stepeništa u školi Paja Marganović, a biće završen i urbanistički projekat i tehnička dokumentacija za izgradnju novog školskog objekta Gimnazije i rekonstrukcije sportske sale.

Planira se i javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju sale doma kulture u Banatskom Novom Selu, kao i raspisivanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju kompleksa Opšte bolnice.

A planirano je da se izradi tehnička dokumentacija i da usledi izvođenje dela radova u delu centralnog gradskog jezgra.

Kada je u pitanju Priobalje, planira se raspisivanje javne nabavke, izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju javnog osvetljenja i izvođenja radova na javnom osvetljenju i parterno uređenje pešačkih površina gornjeg i donjeg šetališta. Potez je od mosta do rampe ka Tamišu iz pravca ulice Bate Mihailovića. A navodi se da će biti i „pripadajućeg urbanog mobilijara“.

Poslednje u nizu kapitalnih investicija za 2021. godinu su završtak postavljanja video nadzora na ulicama, kao i nastavak izgradnje dela kanalizacione mreže u delovima Šarplaninske ulice.