SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

NP "Fruška gora" o nabavci džipa: Tražen model za planinsko područje, boja vozila greškom u uslovima


Vrednost automobila koji se nabavlja putem operativnog lizinga treba da bude do 990.000 dinara, a nema potrebe za lizingom potpuno novog SUV-a, poručuju u Nacionalnom parku "Fruška gora".

Preduzeće reaguje na tekst 021.rs o nabavci automobila putem operativnog lizinga, vrednoj 14 miliona dinara, sa detaljnim specifikacijama za traženo vozilo.

U NP "Fruška gora" kažu da im je usluga zakupa vozila iz prethodne godine istekla, te da se ove godine nabavlja vozilo sličnih karakteristika, kako bi se uštedelo. U preduzeću dodaju da traže vozilo iste godine proizvodnje - 2020. godine, jer nema potrebe za novim vozilom.

Podsetimo, nabavka je otvorena 10 dana.

Na pitanje 021.rs zbog čega je u specifikacijama traženo vozilo koje ima najmanje osam zvučnika, u ovom nacionalnom parku kažu da "nisu zahtevani kao posebna stavka nego su jednostavno deo prosečnog navigacionog i multimedijalnog sistema te su kao takvi uneti u tehničku specifikaciju".

Na pitanje zbog čega se traži vozilo baš crne metalik boje, navode da je reč "crna" uneta greškom koja će biti izmenjena.

"Nacionalni park Fruška gora je brdsko-planinsko područje pretežno pod šumom, površine 26.672,00 hektara, zbog čega se vrši nabavka SUV vozila. Zbog prirode delatnosti JP, većina vozila Nacionalnog parka su SUV ili terenska vozila", zaključuju u preduzeću.

Detaljnije o predmetu ove nabavke čitajte u OVOM TEKSTU, a ujedno saznajte i kakvu nabavku veće vrednosti upravo sprovodi Grad Novi Sad.