SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Nabavka novogodišnjih ukrasa koštaće Grad više od 19 miliona RSD


Na praznično kićenje Novog Sada potrošeno oko 1.300.000 dinara više nego prošle godine

Nabavka novogodišnjih ukrasa i rasvete odneće iz gradskog budžeta gotovo 19,1 milion dinara sa PDV-om, a nadležni u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije doneli su odluku da ugovor dodele novosadskoj firmi "Ilumina", koja će prazničnu dekoraciju isporučiti za 20 dana, te za njen kvalitet garantovati tri godine, prenosi "Dnevnik".

Kako se može videti u konkursnoj dokumentaciji, na Trgu slobode će biti dopunjena dekoracija od ranijih godina, a planirana je i nabavka 2D svetlosnih figura. Za taj prostor Uprava kupuje ukrase za delove fasada, a izuzev dopune starih lančanica s LED svetlom u Zmaj Jovinoj, na drveće u toj ulici biće postavljena i nova rasveta. Prazničnu atmosferu u Ulici kralja Aleksandra upotpuniće 3D svetlosne figure, dok će Bulevar oslobođenja zadržati pređašnji izgled pa će, kao i ranijih godina, drvoredi biti okićeni LED svetlom s "fleš" efektima, uz dopunu na mestima gde takva dekoracija nedostaje, navodi "Dnevnik"

Kada je reč o Gradskoj kući, za njeno ukrašavanje je planirano postavljanje sedam novih svetlećih LED motiva na arkadama i 15 lančanica, kao i 70 elemenata koji će formirati dekorativnu zavesu. Za ispisivanje nedostajućeg broja u tekstu "2021", koji će biti montiran na krovu, biće kupljeno crevo dugo 30 metara, a osim toga, predviđena je nabavka još 100 metara svetlosne lančanice "girlande" za rubne delove Gradske kuće, navedenoj je u konkursnoj dokumentaciji, a prenosi novosadski dnevni list.

Da podsetimo, prošle godine je za kupovinu novogodišnje rasvete iz gradske kase izdvojeno oko 17,8 miliona dinara.