SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Tri puta skuplje plaćeno vozilo, a nikom ne treba


I dok su poljoprivrednici u sve većim problemima, vlasti nastavljaju sa rasipanjem budžetskog novca na sumnjiv način, ističu u opoziciji. Tako je grad Trebinje za vatrogasno vozilo izdvojio skoro tri puta više novca od njegove stvarne cijene, tvrdi narodni poslanik iz Trebinja Nebojša Vukanović

Prema riječima narodnog poslanika Nebojše Vukanovića grad Trebinje za novo vatrogasno vozilo izdvojio je skoro tri puta više od njegove tržišne vrijednosti.

-Vatragosno vozilo koje košta na tržištu oko 40 hiljada maraka, obično gaz vozilo sa ceradom, grad Trebinje platio je 109 857 maraka. Prosto je nevjerovatno da su realnu cijenu vozila povećali sa 40 na 110 maraka. To vozilo uopšte se ne koristi, potpuno je suluda javna nabavka - tvrdi Vukanović.

Vozilo je kupljeno novo, ali kako tvrdi Vukanović, potpuno je neupotrebljivo za gašanje požara u Hercegovini.

-Prva sumnjiva stvar je zbog čega je vozilo sa ceradom. Kupujete vozilo da gasite požar, a imate ceradu?! Kao da sa pamučnom majicom odlazite u gašenje požara. S druge strane to vozilo nema vatrogasnu opremu. Naknadno je postavljena neka pumpa za vodu kao što se koristi za zalijevanje na kamion, a pumpa se nalazi ispod vozila na svega 15 do 17 cm od puta tako da se ne može korisiti na makadam pa je vozilo potpuno neupotrebljivo - kaže Vukanović.

Informaciju o kupljenom vatrogasnom vozilu tražili smo od gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, ali nam je u njegovom kabinetu rečeno da on neće komentarisati. Kratko nam je poručeno da se obratimo Vatrogasnom savezu Republike Srpske što nije baš najjasnije ako se vidi da je vozilo i račun za njega isporučeno na adresu Gradske uprave Trebinje.