SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Pred sudom zbog sumnjivih nabavki


Zakazano ročište zameniku ministra energetike Miodragu Poledici

Početak suđenja bivšem državnom sekretaru, sada zameniku ministra energetike i rudarstva Miodragu Poledici, kao i još petorici optuženih za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama zakazano je za 25. januar pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sredinom novembra optužni predlog protiv Poledice, ali i bivšeg v. d. direktora "Infrastrukture železnica Srbije" Miroljuba Jevtića i njegovih kolega Branimira Alimpića, iz Sektora za nabavke i Predraga Ćurčića, zamenika direktora za sektorske poslove. Optuženi su i direktor Privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP Zoran Stanojević i Mirko Međo, direktor firme "Ingrap Omni".

Prilikom pokretanja istrage, saopšteno je da se sumnja da su Jevtić, Alimpić i Ćurčić u postupcima javne nabavke zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, kako bi favorizovali ZGOP u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici. U tome im je, kako se sumnja, pomogao Poledica, koji je tražio da se ubrza postupak rekonstrukcije, pa je izvođač izabran direktnom pogodbom.