SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Gradonačelnik: Pirot kupuje hotel, umetnička dela „Prvog maja“, gradi bazen


Grad Pirot će u 2021. godini finansirati izgradnju gradskog otvorenog bazena, kupovinu hotela "Stadion", i otkupiće sva umetnička dela ugašene pirotske industrije odeće "Prvi maj", izjavio je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić

Vasić je za agenciju Beta izjavio da će otvoreni bazen početi da se gradi ove godine, za šta je završena javna nabavka za pripremne radove.

„Odbornici su na Skupštini grada to podržali. Za prvu fazu radova smo planirali 120 milona dinara“, rekao je Vasić i dodao da se očekuje da do leta 2022. godine bazen bude završen.

Vasić je najavio i da će Gradska uprava kupiti hotel „Stadion“ i sva umetnička dela „Prvog maja“.

„Razgovarali smo sa stečajnom upravnicom ‘Prvog maja’ da to kupimo. U rebalansu budžeta ćemo u februaru izdvojiti 25 miliona dionara“, rekao je Vasić.

On je podsetio da je krajem prošle godine počela rekonstrukcija Opšte bolnice Pirot u vrednosti prve faze radova od oko dva miliona evra, što se finansira preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

„Od izgradnje zgrade Hitne pomoći se nije odustalo. Za njenu izgradnju potrebno je 100 miliona dinara. Uskoro ćemo dobiti gradjevinsku dozvolu i ovu zgradu ćemo izgraditi“, rekao je Vasić.