SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Za Kragujevčane novih 200 parking mesta


Odlukom odbornika lokalnog parlamenta kojom se odobrava javno komunalnom preduzeću Šumadija kreditno zaduženje u dve partije, jedne od 4,5 miliona evra, i druge od 5 miliona evra, omogućeno je da se do septembra obave svi administrativni poslovi u procesu zaduženja.

Novac od kredita biće namenjen za izgradnju nadzemne javne garaže od 200 mesta u samom centru grada, nabavku mehanizacije, uređenje groblja, postavljanje autobuskih stajališta i veliku rekonstrukciju Zelene pijace koja će dobiti podzemni parking i nove lokale.

Javno komunalno preduzeće Šumadija sa novim kreditima, kako se očekuje, rešiće komunalne probleme u nekoliko sektora.

Konkretno, građani bi mogli da računaju na: dodatna parking mesta u centru Kragujevca, novu signalizaciju, nabavku mehanizacije koju će koristiti ekipe koje rade na uređenju zelenih površina, Zimska služba, Niskogradnja. Kredit ima dve partije.

Na Zelenoj pijaci, kako je planirano, trebalo bi budu prošireni kapaciteti – nova parking mesta ispod sadašnjih tezgi i novi lokali. Na četiri gradska groblja biće uređene staze i kapele.

Pojedina će dobiti i nove ograde. To je, kako tvrde u Šumadiji, samo deo poslova koji će se finansirati iz kredita.

Javno komunalno preduzeće Šumadija završilo je proces konkurisanja kod banaka, a saglasnošću odbornika lokalnog parlamenta, stekli su se uslovi da se tokom jula zaključi i ugovor.

Prvi javni pozivi za izvođenje radova očekuju se tokom avgusta i septembra, a prvo će se raditi nadzemna garaža na prostoru parkinga između ulica Kneza Miloša i Branka Radičevića.

Nabavka nove mehanizacije koju će koristiti Zimska služba očekuje se tokom jeseni.