SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Razvojna agencija Srbije obustavila tender "težak" 7,5 miliona dinara


Razlog obustave će Vas nasmejati!
Razvojna agencija Srbije objavila je poziv i konkursnu dokumentaciju za nabavku usluge rezervacije smeštaja na službenim putovanjima 27.02.2019. godine, podeljenu po partijama, pri čemu je ukupna vrednost nabavke bila 7.586.611,00 dinara.

Postupak je 06.03.2019. godine postupak je obustavljen iz "objektivnih i dokazivih razloga koji nisu na strani naručioca".

Konkursnom dokumentacijom predviđeno je da se ponuda smatra blagovremenom ukoliko je primljena od strane naručioca do ponedeljka 01.04.2019. godine, do 12,00 časova. Dana 06.03.2019. na adresu pisarnice stigla je ponuda ponuđača Via Group d.o.o. Zaječar, u zalepljenoj koverti na način propisan konkursnom dokumentacijom.

Međutim, nakon prijema ponude, radnik pisarnice kod naručioca je istu nenamerno otvorio i na taj način onemogućio da se započeti postupak okonča.

Podsećamo, ponuđač podnosi ponudu u zatvorenoj koverti ili kutiji, zatvorenu na način da se prilikom otvaranja ponuda može sa sigurnošću utvrditi da se prvi put otvara. Po uputstvu iz konkursne dokumentacije, na koverti su se obavezno morale naći sledeće reči: Ponuda za javnu nabavku usluga rezervacije smeštaja na službenim puovanjima broj O 1.2.2/2019 - NE OTVARATI, Partija/e broj ___ (upisati broj partije).

Da li je greška zaposlenog kod naručioca zaista bila nenamerna, ili će u budućnosti naručilac sprovesti i nabavku oftamoloških pregleda za svoje zaposlene, ostaje da vidimo, a do tad puno sreće ponuđačima koji su na ovaj način upoznati sa konkurencijom u ponovljenom postupku nabavke, koji se prema navodima naručioca očekuje do kraja marta.