SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Raspisan tender za izradu saobraćajnica na Senjaku i Dedinju


Na teritoriji prestonice uskoro bi trebalo da nastane još nekoliko ulica, za čiju je izgradnju Direkcija za gradsko građevinsko zemljište raspisala tender. Radiće se saobraćajnice na Dedinju i Senjaku, a za njihovu gradnju Grad će izdvojiti 4,3 miliona dinara
Tender je raspisan za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju Ulice Žanke Stokić na Senjaku, zatim saobraćajnice kojom će se stizati do manastira Vavedenje. Radiće se i Čakorska i Lackovićeva ulica sa infrastrukturom, kao i Goleška ulica na Dedinju. Za prve dve, grad će izdvojiti po milion dinara, za treću 800.000, a za četvrtu partiju 1,5 miliona dinara.

Izgradnja Ulice Žanke Stokić sa infrastrukturom omogućiće lakši pristup objektima na ovoj lokaciji kao i bolju povezanost sa postojećom mrežom saobraćajnica u okruženju. Radiće se deo od raskrsnice sa Driničkom ulicom do dela postojećeg kolovoza, odnosno deo dug 70 metara.

Čakorska ulica će omogućiti bolji i bezbedniji kolski i pešački pristup objektima za stanovanje, kao i bolju povezanost sa ulicama u okruženju. Tehničkom dokumentacijom obuhvaćena je izgradnja kolovoza "levog" kraka ove ulice dužine oko 35 metara sa jednostranim trotoarom, i "desnog" kraka, od pešačke staze u Lackovićevoj ulici u dužini od oko 90 metara.

- Izgradnja ove saobraćajnice sa parking-mestima će omogućiti uređeno parkiranje i kretanje pešaka u okviru stambenog bloka, kao i bolju povezanost sa postojećom mrežom saobraćajnica u okruženju. Obuhvaćen je deo Goleške ulice, od raskrsnice sa ulicom Generala Save Grujića i podrazumeva izgradnju kolovoza dužine oko 170 metara - piše u dokumentaciji.

Planom je obuhvaćena i izgradnja 12 parking-mesta, u centralnom delu saobraćajnice.

BEZBEDNIJE DO MANASTIRA VAVEDENjE

Nova saobraćajnica za pristup manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice na Senjaku omogućiće bolji i bezbedniji pristup manastiru i pešacima i vozačima automobila, kao i bolju saobraćajnu povezanost manastira sa postojećom saobraćajnom mrežom u okruženju - navodi se u tenderskoj dokumentaciji. - Pristupna saobraćajnica je iz ulice Vase Pelagića, a dužina kolovoza je oko 160 metara sa trotoarima.