SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Otvaranje ponuda


Dosta Vaših pitanja, pristiglo je na adresu Instituta vezanoza postupak otvaranja ponuda, kao i pitanje njegove "javnosti". U nastavku ćemo Vam odgonetnuti sve nedoumice.
Novi Zakon o javnim nabavkama na polju otvaranja ponuda ne donosi izmene u odnosu na prethodni Zakon, te će i dalje, osim u situacijama kada je javnost isključena ( a u tom slučaju odlukom određuje da li se isključenje javnosti odnosi i na predstavnike ponuđača), otvaranju prisustvovati sva zainteresovana lica, dok će pravo aktivnog učešća imati samo ovlašćeni predstavnici ponuđača.

Veću zabunu, stvara "digitalizacija" otvaranja, odnosno, praćenje putem Portala javnih nabavki.

Da li ćemo imati opciju "live" praćenja, ili ćemo i dalje posećivati naručioca? Evo par informacija:

U okviru odabranih favorita, na svom nalogu na Portalu, izaberite postupak javne nabavke u kojem želite da pratite otvaranje ponuda.
Samo ponuđač može da preuzme obrasce ponuda svih podnetih ponuda kao i generisani Zapisnik o otvaranju ponuda dok druga lica mogu da preuzmu samo generisani Zapisnik o otvaranju ponuda.

U navigaciji postupka izaberite »Ponude« -> »Javno otvaranje«
Portal pokazuje odbrojavanje vremena koje je preostalo do isteka roka za podnošenje ponuda i do početka otvaranja ponuda

Nakon automatskog otvaranja ponuda možete da preuzemete obrasce ponuda kao i generisani Zapisnik o otvaranju ponuda. Obrasce ponuda možete preuzeti samo za partije za koju ste podneli ponude. Njih ne mogu preuzeti druga lica izuzev onih koji su biliu svojstvu ponuđača u konkretnom postupku.

Ponuđači takođe primaju informaciju o završenom otvaranju ponuda na svoju elektronsku poštu i u sanduče na Portalu, dok naknadno uvek možete preko navigacije »Ponude« -> »Javno otvaranje« da preuzmete obrasce ponuda kao i Zapisnik o otvaranju ponuda.

Zapisnik sa otvaranja ponuda mogu preuzeti sva zainteresovana lica.