SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Do crnogorske aviokompanije brže nego što smo mislili


Ove nedelje tender za konsultanta

Međunarodni tender za konsultanta na poslu osnivanja nove nacionalne aviokompanije "ToMontenegro" biće raspisan ove nedelje, najavio je crnogorski ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. On je rekao da su netačni navodi u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta, pišu podgoričke Vijesti.

"S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane ne malog broja konsultanata kada je reč o gorućim temama. Zastupljenost informacija i vesti o osnivanju nove nacionalne aviokompanije je, na nivou svetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan sled i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom - transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primenjeni", kazao je Spajić, kako je saopšteno iz ministarstva.

Iz Vlade su naglasili da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno.

"Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo. Kao što znate ova Vlada je, i na svom primeru, u okviru naših ministarstava, pokazala da je orijentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promenama za naše društvo", zaključuje se u saopštenju Ministarstva finansija i socijalnog staranja.