SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

Direktor leskovačke Bolnice osuđen na 5 meseci zatvora zbog nameštanja tendera


Zbog nameštenja tendera za usluge održavanje higijene u leskovačkoj Bolnici, na 5 meseci kazne zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora, osuđen je direktor ove ustanove Nebojša Dimitrijević

Prvostepenom presudom pred Višim sudom u Nišu, Dimitrijević je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba službenog položaja, iako se prvobitno teretio za krivično delo trgovina uticajem, jer je u toku postupka tužilac izmenio optužnicu. Iz Višeg suda nema informacija da li su osuđeni i drugo dvoje optuženih - pravnica Bolnice M. M. i predstavnik firme Transly D. S.

Optuženi Nebojša Dimitrijević oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 5 meseci i izrečena mu je mera zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od 1 godine - kažu u Višem sudu.

Na ovu presudu, Dimitrijević ima pravo žalbe.

Podsetimo, direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević teretio se za krivično delo trgovina uticajem, njegova saradnica, 51-godišnja M. M. za zloupotrebu službenog položaja, dok se predstavniku privatne firme 43-godišnjem D. S. stavlja na teret trgovina uticajem podstrekivanjem.

Dimitrijević je bio optužen da je menjao konkursnu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanja higijene u Bolnici, da bi posao dobile beogradske firme Transly i Respekt legal.

Nakon hapšenja direktora Bolnice prošle godine, inače potpredsednika leskovačkog SNS-a, oglasio se i gradonaćelnik Goran Cvetanović rečima da "iako je najlakše distancirati se kada je nekom teško, Dimitrijević i njegova porodica uvek će imati njegovu podršku".