SrpskiSrpski     СрпскиСрпски    
 

10 miliona dinara za restauraciju!


Zidno slikarstvo u manastiru Studenica dobija konzervaciju i restauraciju
Naručilac, Republički zavod za zaštitu spomenika kulture objavio je nabavku radova na zidnom slikarstvu Bogorodičine crkve u manastiru Studenica.

Radovi će obuhvatati konsolidaciju oštećenja, injektiranje raslojenih delova maltera, pripremu za plombiranje i plombiranje živopisa, fiksiranje kritičnih i nestabilnih delova živopisa, uklanjanje starog ukrasnog maltera - oslobađanje ivica živopisa, injektiranje potklobučenja, fiksiranje slikanog sloja, fiksiranje rastresenih novootkrivenih delova živopisa, uklanjanje naslaga soli i čađi sa oslikanih površina; čišćenje polihromnih kamenih površina na vencu kupole u delovima gde kameni venac dodiruje ili se nalazi ispod nivoa zidnog slikarstva u okviru oštećenja uz borduru fresaka; obrada oštećenja i postavljanje višeslojnih plombi na živopisu, priprema za retuš i postavljanje retuša na živopisu. Detaljan opis radova u svakoj navedenoj fazi je dat u samoj konkursnoj dokumentaciji, i to u delu VII.

Ponuđači mogu da izvrše uvid u „Projekat konzervatorsko restauratorskih radova na zidnom slikarstvu Bogorodičine crkve u manastiru Studenica“, u prostorijama Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture – Beograd. Javiti se mr Stojanki Samardžić, konzervatoru-restauratoru savetniku ili Vojinu Nikoliću, rukovodiocu odeljenja za slikarstvo i fizičko-hemijsku laboratoriju, tel.: 011/2451-642. U cilju preciznijeg sačinjavanja ponude poželjan je uvid u prostor na kome će se izvoditi konzervatorsko restauratorski radovi.

Rok za podnošenje ponuda je 18.04.2019. godine do 12,00 časova, a javno otvaranje će se izvesti istog dana sa početkom u 13,00 časova. Zainteresovani ponuđači zahteve za razjašnjenje konkursne dokumentacije mogu podneti do 13.04. a rok se, imajući u vidu pravila o računanju rokova pomera za prvi naredni radni dan, odnosno, ponedeljak, 15.04.2019. godine.

Svim ponuđačima želimo puno uspeha u postupku javne nabavke!